Fotografier

Besøg i Heerups have i Rødovre sommeren 1980


Da vi (Uffe og Lene) var i starten af 20'erne, begyndte interessen for kunst at spire frem. Heerups motiver fængede fra starten. De var umiddelbare, men også åbne for fortolkninger. Vi tog ud til Heerups have et par gange på eftermiddage, hvor solen skinnede, men han var der ikke. Vi vidste jo ikke, at Heerup plejede at cykle ud til Bellevue Strand for at nyde solen og gå i vandet, når vejret var dejligt. Haven var et besøg værd – det var et vildnis – et paradis midt i et ellers velfriseret villakvarter med ligusterhække. Der stod gamle møbler strategiske steder i haven, så solen kunne nydes hele dagen. Nå, til sidst traf vi ham på en overskyet dag, hvor det også havde regnet lidt. Heerup sad og arbejdede på et større maleri ved det ene af hans skure. Alle malerierne fra lageret i det andet skur blev stillet ud i haven. De største (vel 150 x150 cm) kostede ca. 15.000 kr. Vi faldt for et lille maleri, der var malet på en køkkenlåge. Det hed vist "Kattefamilie" og kostede 5.000 kr. Det rakte SU og løn desværre ikke til, men vi købte som alternativ det lille fine grafiske arbejde "Pan", trykt på mørkt papir. Det kostede 150 kr.. Heerup rullede det ind i et stykke gammelt indpakningspapir med flag på, Ja, det var genbrug. Vi snakkede med Heerup om haven, de mange vildkatte, kommende udstillinger, motiver og meget mere. I sommeren 1980 var der ikke flere skulpturer i haven, men der var enkelte skraldfigurer. Den største er lige kommet med på det foto, hvor Heerup holder maleriet med kattefamilien. Da vi skulle afsted med "Pan" under armen, fulgte Heerup os ud til vejen. Jeg fik lov til at tage endnu et foto ved havelågen med hans håndmalede "96".

 

Vi besøgte Heerup flere gange. Den store skraldfigur med trafiksymboler brød sammen til sidst og lå bare i en bunke. "Pan" har vi stadig.

 
I fotooversigten er der flere foto fra haven (sommerne 1980), foto taget i forbindelse med Virtus Schades bog om Heerup fra 1967 samt foto fra udstillinger med egne værker.


Tryk for større billede.

Kontakt


Galleri Nakke Hage

Uffe og Lene Jensen

Nakke Østvej 48, 4500 Nykøbing Sj.

24 80 95 86

Se mere på: www.gallerinakkehage.dk

Copyright © All Rights Reserved